Minder personeelskosten – jobcoach

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. Aan goed personeel hangt echter ook een hoog prijskaartje. Gelukkig zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen waar u gebruik van kunt maken om uw personeelskosten in de hand te houden. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de jobcoach.

Langdurige ziekte of handicap
Er zijn verschillende mensen die een langdurige ziekte of een handicap hebben, maar die toch prima in staat zijn om te werken. In sommige gevallen zal het rendement echter wat lager liggen of zult u meer tijd moeten besteden aan de begeleiding. Voor dit laatste is er de jobcoach in het leven geroepen.

Voor wie?
De jobcoach is bedoeld voor alle werknemers die een handicap of een langdurige ziekte hebben en bij wie het langer duurt om ingewerkt te worden. Door de hulp van de jobcoach bent u zelf minder tijd kwijt aan het inwerkproces.

Wat doet de jobcoach?
De jobcoach geeft de betreffende werknemer maximaal drie jaar persoonlijke begeleiding in de vorm van een trainingsprogramma, een inwerkprogramma of begeleiding op de werkvloer. Aan het eind van deze programma’s zal de werknemer in staat zijn om zelfstandig te werken binnen uw bedrijf.

Intern of extern
Als werkgever hebt u de mogelijkheid om de jobcoach zowel intern als extern aan te trekken. Hebt u iemand binnen uw bedrijf die heel goed in staat is deze rol op zich te nemen, dan kunt u bij het UWV subsidie hiervoor aanvragen. Door de subsidie kunt u personeel vrijmaken om deze taak op zich te nemen. Ook kunt u iemand van buiten uw bedrijf aantrekken om als jobcoach op te treden, hiervoor bestaat een speciaal jobcoach portaal.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.