Maak gebruik van de kleine ondernemersregeling

Als startende ondernemer hebt u natuurlijk genoeg kosten en vaak ligt de winst nog laag. Iedere financiële meevaller is dan welkom. Hebt u een lage omzet, dan kunt u gebruik maken van de kleine ondernemersregeling.

Wat is de kleine ondernemersregeling?
De kleine ondernemersregeling is een belastingvoordeel op het gebied van de omzetbelasting. Zoals gezegd kunt u als zzp’er hiervoor in aanmerking komen als u een lage omzet hebt. Het is mogelijk om een korting te krijgen, maar het is zelfs mogelijk dat u door de kleine ondernemersregeling helemaal geen omzetbelasting hoeft te betalen.

Wat zijn de eisen met betrekking tot de kleine ondernemersregeling?
Natuurlijk moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen om gebruik te kunnen maken van de kleine ondernemersregeling. Deze regeling is te gebruiken door iedere zzp’er die op jaarbasis minder dan 1883 euro aan omzetbelasting hoeft af te dragen. Hoeft u minder dan 1345 euro af te dragen, dan hoeft u dit via de kleine ondernemersregeling helemaal niet te betalen. Ligt het bedrag tussen de 1345 en 1883 euro, dan krijgt u een korting.

Investeren en anticiperen
Met het oog op de kleine ondernemersregeling is het dus verstandig om goed in de gaten te houden hoeveel omzetbelasting u op jaarbasis verschuldigd bent. Komt u net boven de hierboven genoemde bedragen uit, dan kan het gunstig zijn om in december nog een investering in uw bedrijf te doen. Door de voorbelasting drukt u het totaal verschuldigde bedrag naar beneden en kan het zijn dat u toch net onder de grens komt. Dit kan u dus een mooi fiscaal voordeeltje opleveren.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.