Subsidies voor personeel – proefplaatsing

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. In Nederland is er een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in deze groep bevindt zich veel potentieel. Om werkgevers te stimuleren hen in dienst te nemen, zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen in het leven geroepen. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de proefplaatsing.

Arbeidshandicap
Wilt u als werkgever uw steentje bijdragen aan het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan kunt u ervoor kiezen om iemand met een arbeidshandicap in dienst te nemen. Het kan echter natuurlijk zo zijn dat u twijfelt of iemand wel echt binnen uw onderneming past, of deze persoon daar wel op zijn of haar plek zal zijn. Daarom kunt u gebruik maken van de proefplaatsing.

Wat houdt de proefplaatsing in?
De proefplaatsing houdt in dat een werknemer met een arbeidshandicap twee maanden kan proefdraaien binnen uw bedrijf met behoudt van uitkering. Op die manier kunnen zowel de werknemer als uzelf een beeld krijgen van de geschiktheid. Kan diegene het werk aan? Past deze persoon goed binnen het team? Voor u als werkgever heeft het bovendien als voordeel dat u in deze twee maanden nog geen loon hoeft te betalen, aangezien de uitkering wordt doorbetaald. Dat maakt de proefplaatsing voor beide partijen een aantrekkelijke optie om de mogelijkheden te verkennen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.