Aftrekposten voor zzp’ers – aftrekken van investeringen

Aftrekposten ZZP'er

Iedereen moet belasting betalen, dat is een ding wat zeker is. Maar het is natuurlijk niet verstandig om meer te betalen dan nodig. Voor zzp’ers bestaan er verschillende aftrekposten. Het is zeker aan te raden om hierop te letten bij het doen van uw belastingaangifte en hiervan gebruik te maken. Wij zetten de verschillende aftrekposten in de komende blogs voor u op een rijtje, vandaag het aftrekken van investeringen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
Iedere ondernemer doet natuurlijk investeringen in zijn of haar bedrijf. Hebt u in een jaar al redelijk wat investeringen gedaan die allen meer dan 450 euro per stuk kostten? Kijk dan of u nog iets meer bedrijfsmiddelen aan kunt schaffen, zodat uw investeringen boven de 2300 euro uitkomen. In dat geval mag u via de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek namelijk 28 procent extra aftrekken. Er zijn wel een aantal uitzonderingen op deze regel, zoals de aanschaf van auto’s.

Energie en milieu
Doet u investeringen die ervoor zullen zorgen dat u minder energie verbruikt of dat het milieu verbeterd wordt, dan mag u deze volgens de EIA en MIA extra aftrekken. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u zien welke investeringen hier onder vallen. Het is belangrijk om altijd een melding te doen via rvo.nl, pas na ontvangstbevestiging van hen kunt u uw investeringen opvoeren als aftrekposten.

Aandachtspunt
Krijgt u investeringsaftrek voor uw bedrijfsmiddelen, denk er dan aan dat u deze altijd minimaal vijf jaar in uw bezit moet houden. Is dat niet het geval, dan krijgt u te maken met de desinvesteringsbijtelling, wat betekent dat u een deel van de aftrek moet terugbetalen.

Naast het aftrekken van investeringen zijn er natuurlijk nog meer manieren om uw winst naar beneden te krijgen. In ons volgende blog bespreken we de aftrekposten voor reserveringen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.