Blij uit de crisis

Blij, uit de crisis? Nee helaas, we kunnen niet volledig ons hart ophalen, want de crisis is nog niet voorbij. Toch wordt het licht aan het einde van de tunnel langzamerhand zichtbaar. De Europese Commissie heeft bekend gemaakt dat het economisch vertrouwen weer langzaam toeneemt.  Voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Duitsland is het vertrouwen door de consument weer toegenomen. De ondernemers in de industrie zijn voorzichtig, maar hebben ook weer hoop. Toch is de dienstensector nog niet bepaald optimistisch te noemen.

Crisis voorbij?

Bijna elke Europeaan vraagt het zich af: wanneer is de crisis definitief voorbij? Deze vraag is erg moeilijk te beantwoorden. Diverse economen wagen zich eraan een voorspelling te doen en proberen te bepalen wanneer het einde in zicht is. Hoe geleerd ook, het precies vastleggen van een datum is in dit geval onmogelijk.

Proactief in de crisis

Wachten dan maar? Dat kan, maar u kunt er ook voor kiezen om proactief met de crisis om te gaan. Volgens de Europese Centrale Bank gaan banken in het vierde kwartaal soepeler om met het verstrekken van leningen. Daar zitten voor u als ondernemer natuurlijk enige risico’s aanvast, maar het biedt tegelijkertijd mogelijkheden om te investeren. Lenen is een optie, maar u kunt het ook proberen via crowdfunding.

Sociaal in de crisis

Bij crowdfunding investeren meerdere mensen of bedrijven en kunt u op die manier meer mankracht inzetten dan uw bank dat alleen kan. Ook andere projecten van sociale aard zijn de moeite waar om naar te kijken, dit wordt ‘social venture’ genoemd. Social venture, of sociaal ondernemen is het bieden van mogelijkheden voor bijvoorbeeld mensen met een beperking. Talloze ondernemingen steunen vandaag de dag op creatieve en inventieve ideeën van studenten, starters, hulpgevers en ondernemers. Samen zorgen ze ervoor om met elkaar op een goede en verantwoorde manier uit de crisis te komen. Om blij van te worden.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.