Financier de start van uw eigen bedrijf

startbaan

Wilt u een eigen bedrijf starten? Dan hebt u hiervoor uiteraard geld voor nodig. Natuurlijk kunt u uw eigen geld hiervoor gebruiken, maar niet iedereen heeft hiervoor voldoende financiële middelen. Welke opties hebt u wat betreft de financiering van de start van uw eigen bedrijf?

Bank
De eerste optie waar mensen wat betreft de financiering van hun eigen bedrijf aan denken is over het algemeen de bank. Banken zijn er sinds de economische crisis echter niet zo happig meer op om startende ondernemingen te financieren. U maakt vooral kans bij de bank als u actief wordt in een gevestigde markt, een markt waarvan de bank de risico’s goed in kan schatten.

Familie en vrienden
Maakt u bij de bank weinig kans om financiering te krijgen voor uw eigen bedrijf? Dan kunt u zich ook tot uw familie en vrienden wenden. Dit is wel een stap waar u goed over na moet denken, het is niet altijd ideaal om privé en zakelijk met elkaar te mengen.

Investeerder van buiten
Hebben uw familie en vrienden weinig geld of zijn zij om een andere reden voor u geen optie, dan kunt u er ook voor kiezen om een externe investeerder te zoeken voor uw eigen bedrijf. Houd er dan wel rekening mee dat deze investeerder vaak inspraak wil in uw eigen bedrijf en over het algemeen kapitaal verschaffen in de vorm van aandelen. Uw eigen bedrijf wordt daarmee minder uw eigen bedrijf.

Crowdfunding
Lukt het u niet om op een van deze manieren uw eigen bedrijf financieel van de grond te krijgen? Dan kunt u ook nog altijd kiezen voor crowdfunding. Hierbij doet u een beroep op het publiek en geeft u veel mensen de mogelijkheid om in uw eigen bedrijf te investeren. Een nadeel hiervan is echter dat u vaak heel veel moeite moet doen om uw plannen onder de aandacht te brengen en dat het lang kan duren voordat u voldoende geld bij elkaar hebt gekregen.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.