Er gloort weer hoop in de portemonnee en bij bedrijven

stijging

We hebben er al eerder over bericht en we blijven positief: de crisis krimpt. De Nederlandsche Bank constateert dat huishoudens in kalenderjaar 2015 weer meer te besteden hebben. Dat is voor u als ondernemer goed nieuws. Verhoging van consumentenbesteding betekent namelijk verhoging van vraag, waarop u het aanbod kunt gaan verbreden en verdiepen.

2014 belooft nog niet veel goeds, 2015 daarentegen wel

In 2014 verwacht DNB eerst helaas nog een verdere daling van de bestedingen per huishouding. Voor bedrijven geldt dat er op korte termijn soms maatregelen moeten worden getroffen om niet bankroet uit te komen. Het is niet onaannemelijk dat er komend jaar nog veel ontslagen zullen vallen door de dalende consumentenvraag. Ondanks dat gestaag de economie weer zal aantrekken, ziet het er voor het komende jaar nog niet fantastisch uit.

Hoge risico’s 2014

Banken verlenen niet gemakkelijk krediet aan bedrijven, wat alles te maken heeft met de hoge risico’s. Zowel voor de consument als bedrijven en banken vormt de economische crisis een onzekere tijd waarin weinig partijen risico’s durven en willen nemen. Dit heeft als gevolg dat de economie soms stil lijkt te staan. Dat betekent natuurlijk niet dat u hiermee ook stil komt te staan. Soms kunnen risico’s interessante uitdagingen met zich meebrengen en het is aan u om hier al dan niet voor te kiezen.

Vooruitblik op 2015

Laten we eens vooruitblikken op 2015. Volgens de DNB belooft dit voor zowel de consument als voor u als ondernemer een goed jaar te worden. Dat betekent dat u vast al eens kunt gaan nadenken wat u met uw bedrijf wilt gaan bereiken. Een lange termijnplanning is raadzaam en biedt aan u een overzicht waarin u alle kosten en baten meeneemt.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.