Belasting besparen: tips voor zzp’ers – deel 2

BTW

Iedereen wil het liefst zo veel mogelijk belasting besparen. Op welke manier kunt u dit als zzp’er het beste doen? In deze korte serie krijgt u tips hoe u als zzp’er kunt belasting besparen. In het vorige blog vond u de eerste twee tips die betrekking hadden op de auto van de zaak en de werkruimte aan huis. Vandaag drie nieuwe tips voor belasting besparen.

Tip 3: Zorg voor de juiste VAR
Deze tip heeft niet zozeer te maken met belasting besparen, maar meer met het voorkomen van extra kosten achteraf. Voor een goede verrekening van de belasting, is het belangrijk dat u van meet af aan over de juiste Verklaring ArbeidsRelatie beschikt. Blijkt achteraf dat u niet de juiste VAR had, dan kan dit gevolgen hebben voor uw opdrachtgever en voor uzelf. Zo kunt u onverhoopt voor meer kosten komen te staan dan u gedacht had.

Tip 4: Kies voor een BV
Een deel van de zzp’ers kan belasting besparen door ervoor te kiezen hun eenmanszaak om te zetten in een BV. De laatste jaren zijn de belastingregels voor BV’s steeds gunstiger geworden, waardoor het sneller loont om een BV te hebben in plaats van een eenmanszaak. Draait u een redelijke winst per jaar, dan kunt u dus belasting besparen door te kiezen voor een BV. Het kan lastig zijn om zelf te berekenen of dit voor u een goede optie is, vraag daarom advies van een financieel adviseur om de verschillende mogelijkheden goed door te rekenen.

Tip 5: Start een IB-onderneming
Startende ondernemers kunnen van veel fiscale voordelen profiteren. Wilt u belasting besparen en hebt u een BV, dan kan het lonen om daarnaast een IB-onderneming op te richten. U kunt dan als IB-onderneming een deel van de activiteiten van de BV uitvoeren. Doordat een starter gebruik kan maken van vrije afschrijving, startersaftrek, zelfstandigenaftrek en winstvrijstelling, kunt u op deze manier flink belasting besparen. Ook hier geldt weer, vraag advies over hoe u deze truc het beste uit kunt voeren.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.