Tips bij de start van een onderneming – deel 1

Wilt u een eigen bedrijf gaan beginnen? Dan wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaan. Hoewel dit goed te begrijpen is, geldt ook bij de start van een onderneming dat hardlopers vaak doodlopers zijn. Er zijn namelijk heel wat zaken waar u rekening mee moet houden. Wij geven u daarom in dit blog en het volgende graag vijf tips voor de start van een onderneming.

Tip 1: Schrijf geen uitgebreid businessplan
Iedereen die een studie doet op economisch gebied, leert dat het belangrijk is om een voor de start van een onderneming een businessplan te schrijven. Natuurlijk is het voor het succes belangrijk dat u zaken van tevoren op papier zet, maar dit hoeft echt niet heel uitgebreid. Neem gewoon een groot vel papier en schrijf hierop negen onderdelen die essentieel zijn voor uw succes. Met post-its kunt u hier dan de inhoud van deze negen onderdelen noteren. Op die manier kunt u snel een eenvoudig, maar toch doeltreffend businessplan opstellen bij de start van een onderneming.

Tip 2: Missie en visie op papier zetten
Het klinkt heel voor de hand liggend, maar toch vergeten velen om bij de start van een onderneming na te denken over wat hun missie en visie zijn. Bij de missie schrijft u op waarom het bedrijf bestaansrecht heeft: wie bent u, wat gaat u doen, wat wilt u bereiken en waarom doet u dit? Bij de visie probeert u op papier te zetten wat uw ambities zijn, wat u wilt bereiken. Hier kunt u later op teruggrijpen voor inspiratie en motivatie.

Dit zijn onze eerste twee tips bij de start van een onderneming. In ons volgende blog vindt u de andere drie tips terug.

Simone

1 reactie tot nu toe

Tips bij de start van een onderneming – deel 2 – Wimax Posted on 11:57 - 7 oktober 2015

[…] in de statistieken belandt als een van de vele bedrijven die binnen een jaar failliet gaan. In ons vorige blog gaven we u al de tips om het businessplan eenvoudig te houden en om uw missie en visie op papier te […]

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.