Eenvoudig kosten reduceren

save

Ondanks dat de economische crisis zo langzamerhand weer ten einde is, beleven veel ondernemers nog financieel zware tijden. Bij veel bedrijven wordt er dan ook sterk gelet op kosten reduceren. Op welke manier kunt u nu allemaal kosten reduceren?

Forse en kleine besparingen
Moet u fors de kosten reduceren, dan ontkomt u er vaak niet aan om te besparen op personeelskosten. Dit kunt u doen door mensen te ontslaan of door het extern inhuren van mensen zoveel als mogelijk te beperken. Wilt u snel de kosten reduceren, dan is het ook belangrijk om te kijken naar zaken die op de korte termijn besparingen op kunnen leveren. Hierbij kunt u denken aan het besparen op bijvoorbeeld kantoorartikelen en kopieerkosten.

Ingeslepen routines
Veel mensen denken bij kosten reduceren vaak niet aan zaken als brainstormen, teambuilding en borrels. Toch kunt u ook hiermee vaak flink de kosten reduceren en bovendien vaak ook veel ergernissen wegnemen. Veel mensen zitten bijvoorbeeld helemaal niet te wachten op teambuildingsdagen en het is gebleken dat deze vaak helemaal geen effect hebben. Hetzelfde gaat op voor de verschillende borrels die bedrijven gedurende het jaar organiseren. Het grootste gedeelte van de medewerkers heeft hier helemaal geen zin in en het kost u als bedrijf veel geld. En ook op brainstormsessies kunt u besparen. Het is aangetoond dat mensen 40 procent meer resultaat behalen als zij de kans krijgen alleen te zijn en na te denken. Uw medewerkers kunnen hun tijd dus wel beter besteden dan aan een brainstormsessie.

Eind aan bonussen en MVO
Steeds meer bedrijven houden zich bezig met MVO, maar in hoeverre is dit zinvol en waarom wordt dit eigenlijk gedaan? Als er geen goede reden voor is, dan kan dit net zo goed afgeschaft worden. Een bedrijf heeft immers altijd al een maatschappelijke functie in de vorm van werkgever. Een laatste manier van kosten reduceren is het afschaffen van bonussen. Een bonus is vaak ingesteld om werknemers te stimuleren goede resultaten te behalen. Het is uit onderzoek echter gebleken dat personeel effectiever werkt zonder de druk van targets en bonussen, maar met een uitdagende werkomgeving.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.