Aftrekposten voor zzp’ers

Aftrekposten ZZP'er

Iedereen moet belasting betalen, dat is een ding wat zeker is. Maar het is natuurlijk niet verstandig om meer te betalen dan nodig is. Voor zzp’ers bestaan er verschillende aftrekposten. Het is zeker aan te raden om hier op te letten bij het doen van uw belastingaangifte en hiervan gebruik te maken. Wij zetten de verschillende aftrekposten in de komende blogs voor u op een rijtje.

Drie soorten aftrekposten
De aftrekposten voor ondernemers zijn grofweg in drie verschillende categorieën in te delen. In de eerste plaats zijn er aftrekposten waar iedere ondernemer van gebruik kan maken, namelijk de ondernemersaftrek. In deze categorie vallen de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, de meewerkaftrek en de stakingsaftrek. In de tweede categorie bevinden zich de aftrekposten die te maken hebben met kosten en reserveringen voor uw bedrijf. De derde categorie tot slot bestaat uit bijzondere aftrekposten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Goede administratie
Om van de verschillende aftrekposten gebruik te kunnen maken, moet u over bewijs beschikken dat u hier recht op hebt. De Belastingdienst kan bij controle namelijk om bewijsmateriaal vragen en als u hier niet over beschikt, kan dit vervelende gevolgen voor u hebben. Zorg er daarom voor dat u een gedegen administratie hebt waarin u alle gegevens over uw bedrijf vastlegt, net als al uw bonnen en facturen.

Aftrekposten op een rijtje
In de komende blogs zullen wij de verschillende aftrekposten voor u op een rijtje zetten, houd de site dus goed in de gaten!

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.