Hoe gaat u om met stress op het werk? (deel 2)

In het vorige deel hebben we u al een tip gegeven over hoe u de stress op uw werk kunt inperken. Door eenvoudig een ‘to-do-lijstje’ te maken en af te strepen als u een taak heeft volbracht kunt u al een voldaan gevoel krijgen. Dat is niet de enige tip die we u willen meegeven. Een andere zeer goed toepasbare tip is die van rust nemen. Dit zal u misschien vreemd in de oren klinken. Rust nemen? U heeft wel iets beters te doen, er is werk aan de winkel! Jazeker is er werk aan de winkel en dat moet ook allemaal gedaan worden. Dat hoeft alleen niet allemaal in één keer.

Vandaag de dag hoeven we geen beer meer te slachten, overleven in de traditionele opvatting hoeft niet meer. Maar overleven op het werk is vaak ook nogal een uitdaging. Er liggen stapels papieren die u nog moet doorwerken en ook is er nog een behoorlijke lijst aan onbeantwoorde e-mails. Kortom, u kunt er wel helemaal gek van worden. Daarom is het erg belangrijk om na 2 a 3 activiteiten van uw  takenlijstje even rust te nemen. Loop even een rondje in de frisse lucht, drink een kopje koffie buiten uw werkruimte of ga even op een prettige stoel zitten en doe niets. Vooral in het begin zullen deze ‘verplichte’  rustmomenten ontzettend moeilijk zijn, maar u zult merken dat het na verloop van tijd beter gaat.

Voor het ontnemen van stress geldt, u zult het zelf moeten doen, want niemand anders gaat het voor u doen. Dat is niet bepaald een verlichtende, maar wel een eerlijke opmerking. Kijk daarom naar alles wat goed gaat en naar wat u al heeft gedaan. Dat mag minstens zo zwaar wegen als het werk dat nog gedaan moet worden. Het is ten slotte een goed teken dat er nog werk ligt.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.