Hoe word je succesvol als ZZP’er? Deel 1

Dat er veel ZZP’ers in ons land zijn wisten we al, maar dat er inmiddels bijna 750 duizend aan de slag zijn, wisten we nog niet. De keuze voor het werken als freelancer gaat niet altijd geheel vanuit pure overtuiging, soms is het namelijk ook bittere noodzaak. Dat doet wellicht vermoeden dat het opzetten van startups in de huidige economische crisis gedoemd zijn te mislukken. Niets is minder waar.

Succesfactor

Ongeveer driekwart van de startups die vier jaar geleden zijn opgezet, bestaan nog steeds. Hoe zorgen deze ondernemers ervoor dat ze van niets tot iets groeien en uiteindelijk zelfs een groot succes worden? Dat heeft met meerdere facetten te maken. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om het goede segment te kiezen. U zult bekend zijn met de eeuwig durende discussie in ondernemersland die gaat over de vraag of je als ondernemer vanuit je eigen ideeën een bedrijf moet opzetten, of dat je het juist vanuit de behoefte van de klant moet gaan starten. Aan het antwoord op die vraag zullen wij hier onze vingers niet gaan branden. Wel kunnen we zeggen wat in de praktijk vaak werkt en wat niet.

Tegen alle verwachtingen in: ontspanning

Opvallend genoeg is het ultieme ontspanningsuitje ‘de sauna’ erg populair bij de consument. Dat betekent dus dat het segment wellness erg goed scoort bij startende ondernemers. Het is alleen nogal lastig om zonder een enorme berg aan starterkapitaal een gehele sauna of wellness-centrum op te zetten. Daarnaast is goed om te weten dat de sauna’s ook nog wel eens failliet gaan. Geen zorgen, dan kunt u ook vanuit het zelfde segment een webwinkel starten. Denkt u bijvoorbeeld aan schoonheidsproducten of cosmetica. Is dat het ook niet helemaal voor u? Dan is de ICT misschien iets? Dat is namelijk een andere sector waar nog steeds veel vraag naar is.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.