Evalueren en vooruitblikken

ok dan

De tijd gaat snel, het kalenderjaar is alweer bijna afgelopen en een nieuwe tijd breekt aan. Tijd om eens terug te blikken. We zullen kort ingaan de ontwikkelingen en ook enige teleurstellingen van afgelopen jaar in ons land wat betreft het financiële plaatje. Ook zullen we bespreken op welke manier u het afgelopen jaar het beste kunt bekijken. We zullen uitleggen hoe evaluatie en reflectie bruikbaar kan zijn voor het nieuwe jaar.

2013, een jaar met veel kansen

Natuurlijk moeten we hier stellen dat de economische crisis nog steeds ons allen aangrijpt en dat er vooralsnog niet enorme stijgende lijnen zichtbaar zijn. Helaas kunnen we de crisis niet als klein landje even oplossen. Wat we wél kunnen doen en wat we met elkaar, met name de ondernemers onder ons, hebben laten zien, is dat we veel kansen hebben gecreëerd. Mensen met passie en hart voor hun zaak hebben zich afgelopen jaar meer dan anders laten zien en durfden daarmee uniek te zijn. Deze uniciteit en creativiteit werd volop beloond door de consument. De bakfietsondernemer is een feit in 2013.

Op welke manier kunt u het beste terugblikken en vooruitkijken?

Ga voor u zelf eens na wat u afgelopen jaar met uw onderneming allemaal heeft bereikt en schrijf dit op. Dit is het lijstje met een aantal positieve punten waarover u dus zeer te spreken bent. Het zou motiverend werken als u dit lijstje eind 2014 weer gaat aanvullen. Zo kunt u steeds aan het einde van het jaar bekijken wat u allemaal heeft bereikt. Tegelijkertijd zijn er ook altijd leer- en verbeterpunten. Ook raden wij u aan deze punten op te schrijven. Formuleer hierbij wat nog niet helemaal goed ging afgelopen jaar met daarachter voorstellen hoe u dat komend jaar beter aan kunt gaan pakken. Een goed nieuw jaar gewenst!

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.