Aftrekposten voor zzp’ers – aftrekken van de vervoerskosten

Aftrekposten ZZP'er

Iedereen moet belasting betalen, dat is een ding wat zeker is. Maar het is natuurlijk niet verstandig om meer te betalen dan nodig. Voor zzp’ers bestaan er verschillende aftrekposten. Het is zeker aan te raden om hierop te letten bij het doen van uw belastingaangifte en hiervan gebruik te maken. Wij zetten de verschillende aftrekposten in de komende blogs voor u op een rijtje, vandaag het aftrekken van de vervoerskosten.

Bedrijfsauto of privéauto
De meest gebruikte vervoersvorm onder zzp’ers is waarschijnlijk de auto. Vervoerskosten voor zakelijke ritjes en woon- werkverkeer mag u aftrekken, hiervoor geldt een tarief van 19 cent per kilometer. Hebt u een bedrijfsauto, dan mag u niet alleen de vervoerskosten, maar ook onderhoudskosten, aanschafkosten en dergelijke aftrekken.

Openbaar vervoer en fiets
De vervoerskosten van het openbaar vervoer mag u uiteraard ook gewoon aftrekken van uw winst. Wat veel mensen niet weten is dat zij ook vervoerskosten mogen aftrekken als zij ervoor kiezen om met de fiets te reizen.

Goede administratie
In alle gevallen geldt dat het belangrijk is om een goede rittenadministratie bij te houden voor het aftrekken van de vervoerskosten. Wanneer hebt u vervoer gebruikt, hoeveel kilometers hebt u gemaakt en wat waren de kosten? Zorg dat u dit goed op papier hebt staan.

Naast het aftrekken van vervoerskosten zijn er natuurlijk nog meer manieren om uw winst naar beneden te krijgen. In ons volgende blog bespreken we het afschrijven van bedrijfsmiddelen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.