Hittegolf? Zo blijft werken aangenaam!

Tijdens een hittegolf kan het werken erg moeizaam gaan, helemaal als het op uw werkplek net zo warm is als buiten. Toch wilt u graag wel uw werk afkrijgen. Wij geven u daarom tips om ook tijdens een hittegolf effectief te kunnen werken. In ons vorige blog gaven we al de tips om gebruik te maken van een tropenrooster, elektrische apparatuur uit te schakelen, gebruik te maken van ventilatoren of airconditioning en goed te ventileren. Vandaag de laatste tips om ook tijdens een hittegolf productief te werken.

Tip 6: maak gebruik van zonwering
Beschikken de ramen van uw werkruimte niet over zonwering? Dan is het absoluut aan te raden om deze te laten plaatsen. Dit scheelt al snel een paar graden en tijdens een hittegolf is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hebt u zonwering, doe deze dan ook al op tijd omlaag. Is het raam eenmaal opgewarmd door de zon en doet u de zonwering dan pas naar beneden, dan kan de warmte niet meer weg en werkt het dus averechts.

Tip 7: zorg voor natuurlijke ventilatie
De beste vorm van ventilatie is toch vaak natuurlijke ventilatie. Tijdens een hittegolf zet u deuren en ramen op het heetst van de dag natuurlijk niet open, maar de uren daarvoor en daarna kan het juist voor een heerlijk briesje zorgen.

Tip 8: draag luchtige kleding
Het prettigst is het natuurlijk om tijdens een hittegolf korte rokjes, korte broeken en topjes of t-shirts te dragen. Ook als u netjes gekleed moet gaan, is het mogelijk om uw kleding aan te passen op de hittegolf. Kies voor luchtige stoffen en weinig laagjes, dan houdt u het koel.

Tip 9: drink voldoende
Dit is natuurlijk altijd verstandig, maar tijdens een hittegolf helemaal. Drink veel water, dan kan uw lichaam zijn werk doen en u koel houden. Vermijd tijdens een hittegolf het drinken van alcohol.

Tip 10: verlaag de luchtvochtigheid
Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat uw zweet minder gemakkelijk verdampt en uw lichaam zichzelf minder goed kan koelen. Zorg daarom voor een klimaatbeheersingssysteem waarmee u de luchtvochtigheid kunt verlagen.

Tip 11: maak gebruik van planten
Planten zorgen voor een gezond en stabiel klimaat en gaan daarmee de negatieve invloeden van een hittegolf tegen.

Staat er weer een hittegolf voor de deur, maak dan gebruik van deze elf tips en u zult merken dat het werken u een stuk gemakkelijker afgaat.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.