Duurzaam ondernemen – tips voor op kantoor

Duurzaam kosten besparen

Er is steeds meer aandacht voor het belang van duurzaamheid en het wordt ook van bedrijven verwacht dat zij zich hier mee bezighouden. Veel ondernemers hebben echter het idee dat duurzaam ondernemen veel geld kost. Niets is echter minder waar, vaak is het heel goed mogelijk om duurzaam ondernemen te combineren met kosten besparen. Wij geven u daarvoor de komende blogs een aantal tips. Vandaag een aantal tips voor op kantoor.

Printen
Een van de zaken waarvoor vaak veel aandacht is in het kader van duurzaam ondernemen, is het gebruik van de printer. Let er op dat u alleen maar dingen uitprint als het strikt noodzakelijk is, zo verbruikt u minder papier en minder inkt. Moet u toch printen, doe dit dan zoveel mogelijk dubbelzijdig. Laat ook uw printer regelmatig controleren, zodat deze zo efficiënt mogelijk werkt.

Eten en drinken
In veel bedrijven is het nog goed mogelijk om een slag te slaan wat betreft de opties die zij bieden voor eten en drinken. Een eerste stap binnen duurzaam ondernemen moet zijn om alle wegwerpbekertjes en wegwerpservies te vervangen door afwasbaar aardewerk. Dit scheelt enorm in de berg afval die er gecreëerd wordt en op termijn is het ook voordeliger. Hebt u een bedrijfskantine, dan past het natuurlijk binnen duurzaam ondernemen om daar zoveel mogelijk lokale en biologische producten aan te bieden.

Apparatuur
In alle bedrijven wordt gebruik gemaakt van elektrische apparatuur, maar meestal niet op de meest efficiënte manier. Een eerste stap binnen duurzaam ondernemen op dit gebied is het aanschaf van energiezuinige apparatuur. Zo verbruikt een laptop bijvoorbeeld minder stroom dan desktop computers. Een volgende stap is het uitschalen van beeldschermen op het moment dat deze niet gebruikt worden, bijvoorbeeld omdat men pauze neemt of een vergadering heeft. Laat apparatuur ook zeker niet onnodig aanstaan. Installeer hiervoor schakelklokken op printers en kopieerapparaten en activeer de slaapstand op computers. Op deze manier kunt u veel stroom besparen. Dat is niet alleen goed in het kader van duurzaam ondernemen, maar het bespaart u ook veel geld.

Ruth Drewel

1 reactie tot nu toe

admin Posted on 12:27 - 24 maart 2015

qeaadaddwa

Reacties zijn gesloten.

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.