Social media inzetten voor een succesvolle onderneming, hoe? Deel 1

social media

Social media is een overkoepelende term voor interactie via het internet. Hieronder vallen vele toepassingen zoals Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube en vele andere. U heeft al zoveel meegekregen van social media, dat u misschien bijna wel social media- moe bent. Toch kunt u er bijna niet meer om heen. Inmiddels is het zo vanzelfsprekend voor de wereld van de marketing dat u eigenlijk niet meer durft te vragen welk platform nu het meest geschikt is voor uw onderneming. Daarom leggen we u in onderstaande teksten nog eens haarfijn uit wat ieder medium is en op welke manier u dit kunt inzetten bij uw onderneming. In dit blog gaan we in op Twitter en in het volgende blog beschrijven we LinkedIn, Facebook en YouTube.

Wat is Twitter precies?

Twitter is een medium waarop u berichten kunt plaatsen. Deze berichten kunnen gerelateerd zijn aan uw onderneming. U heeft hierbij volgers en ook kunt u mensen volgen. De berichten die u plaatst kunnen gaan over de nieuwste ontwikkelingen in uw onderneming, denk bijvoorbeeld aan nieuwe diensten of producten die u lanceert. U stelt uw volgers via Twitter hiervan op de hoogte. Ook kunt u gemakkelijk reageren op anderen die informatie omtrent uw onderneming delen. Ook kunt u uw volgers attenderen op interessante nieuwsberichten of (populair)-wetenschappelijke artikelen en vice versa.

Twitter en ondernemingen

Twitter kan voor de meeste ondernemingen erg bruikbaar en nuttig zijn. Waarom? U kunt op een laagdrempelige manier in contact komen met andere mensen die met vergelijkbare zaken bezig zijn en op die manier kunt u van elkaar leren. Ook kunt u via dit medium handig naamsbekendheid krijgen. Wees echter wel voorzichtig met het reageren op andermans berichten. Reacties heen en weer kunnen al gauw tot onbegrip en miscommunicatie leiden, met als gevolg een negatieve naamsbekendheid waar u natuurlijk niet op zit te wachten.

 

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.