Werk met plezier

Veel mensen ervaren stress in het dagelijkse leven en dat heeft niet alleen te maken met dat ze het heel druk hebben. In veel gevallen is het probleem dat zij ervaren dat ze heel veel dingen moeten. Herkent u dit probleem en wilt u ook graag minder moeten? Zorg dan dat u uw werk met plezier doet.

Voldoening
Om uw werk met plezier te doen, is het belangrijk dat u hier voldoening uithaalt. Hiervoor hoeft u niet perse een duidelijke passie te hebben, om innerlijke voldoening te realiseren hoeft u alleen voor ogen te hebben wat uw persoonlijke missie is in uw werk en uw leven.

Bereiken van innerlijke voldoening
Om plezier te hebben in uw werk is het dus belangrijk dat u er innerlijke voldoening uithaalt. Hoe gaat u dit bereiken? Dat kan alleen als er tijdens uw werk een beroep gedaan wordt op uw talenten en kwaliteiten, als u taken krijgt die u met plezier doet en als u ziet hoe deze taken bijdragen aan het grotere geheel.

Drie stappen
Om meer plezier in uw werk te creëren, is het verstandig om de volgende stappen te ondernemen:

  • bepaal wat u leuk vindt, waar u plezier aan beleeft, waar u energie van krijgt
  • bepaal waar u goed in bent, wat u zonder moeite doet
  • onderzoek op welke manier u met de uitkomst van bovenstaande twee stappen van meerwaarde kunt zijn tijdens uw werk

Veranderen
Realiseert u zich dat u uw werk niet met plezier doet en dat u er geen voldoening uit kunt halen? Dan is het tijd om de stap tot verandering te nemen. Zoek een baan die u wel voldoening schenkt of begin voor uzelf. Alleen op die manier kunt u werken met plezier.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.