U bent ZZP’er, en dan? Netwerken

netwerk

Dan heeft u alles op touw gezet binnen uw onderneming, maar dan komt u erachter dat uw klantenkring nog minimaal is te noemen. Belangrijk dus om hierin te gaan investeren. Niet alleen in klanten, maar ook in mensen die bijvoorbeeld in dezelfde branche zitten. Dat kan veel voordelen hebben. Maar hoe werkt dat netwerken nu precies? U leest het hieronder.

Netwerkbijeenkomsten

U zit er misschien niet altijd op te wachten, netwerkbijeenkomsten of netwerkborrels. U weet wel dat het goed is om naar toe te gaan, maar u ziet zichzelf alweer tussen al die mensen staan. Ja, het kan soms een beetje ongemakkelijk voelen. U dient zich namelijk te profileren en tegelijkertijd sociaal en professioneel over te komen. Dat kan soms een hele opgave zijn. Soms is het dan handig om er een wijntje of een biertje erbij te pakken als een soort van spraakwater. Uiteraard is het niet zo handig als u vervolgens lallend rondloopt.

Investeren

Netwerken is meer dan visitekaartjes uitdelen. Met het uitwisselen van deze kaartjes begint het hele verhaal pas. Het is van belang dat u ook daadwerkelijk iets met deze kaartjes gaat doen. Dus zodra u een advies, dienst of iets anders van een netwerkpersoon nodig hebt, dan neemt u contact met deze persoon op. Houd er rekening mee dat het niet alleen gaat om wat u nodig hebt van de ander, maar ook dat u mogelijkheden of hulp kunt aanbieden aan de ander. Een afspraak om over een bepaald onderwerp te sparren kan soms ook erg vruchtbaar zijn.

Social media

Houd uw social media goed bij. Een aanrader is om ook via onder andere Linked- In en Twitter contact te houden met en te reageren op de mensen van wie u die visitekaartjes heeft gekregen.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.