Herken de voortekenen van een faillissement – deel 3

Voortekenen faillissement

Als ondernemer loopt u altijd het risico dat uw bedrijf failliet gaat. Natuurlijk krijgt niemand graag te maken met een faillissement. Toch gaat het helaas vaak fout. Hoe kunt u nu voorkomen dat dit u ook gebeurt? Door de voortekenen van een faillissement te herkennen en hierop te reageren. Veel faillissementen blijken namelijk dezelfde oorzaken te hebben. In onze vorige blogs kwamen al vier voortekenen aan de orde, namelijk het verliezen van de focus op uw corebusiness, het opstellen van te rooskleurige begrotingen, te grote groei en niet meegaan met de nieuwste technologieën. In dit blog het laatste voorteken.

Voorteken 5: geen risico’s durven nemen
Aan de hand van de vier hiervoor genoemde voortekenen zou u af kunnen leiden dat het nemen van risico’s kan leiden tot een faillissement en kunt u besluiten om alle risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dit werkt echter niet, als ondernemer moet u risico’s durven nemen. Om een faillissement te voorkomen, is het echter belangrijk dat u uw reguliere bedrijfsactiviteiten niet in gevaar brengt en dat u aan risicospreiding doet. Zo hoeft een tegenvaller niet meteen een faillissement te betekenen en kunt u toch nieuwe dingen uitproberen.

Door met deze zaken rekening te houden bij uw bedrijfsvoering, zult u sneller de voortekenen van een faillissement herkennen en hier op in kunnen spelen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.