U bent ZZP’er, en dan? Offerte maken

offerte

In de serie ‘ZZP’er, en dan?’ vertellen we over zaken die te maken hebben met het startende ondernemerschap. Er komt behoorlijk veel kijken bij het opzetten van een onderneming. Het is een groot gebied waarin u misschien wel een beetje overzicht kunt gebruiken. Daarom behandelen we in deze blog- reeks iedere keer een nieuw onderwerp. We hebben het inmiddels gehad over VAR, startersregelingen, urencriterium en netwerken. In deze tekst gaan we in op een offerte maken.

Een offerte maken, waarom?

Voor zowel u als de klant is het van groot belang dat u offertes maakt. U vraagt zich af wat het belang hiervan is? Klanten die geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten gaan vaak bij meerdere, vergelijkbare ondernemingen te rade. Veel mensen gaan zich oriënteren in de mogelijkheden en prijzen. Daarom vragen klanten een offerte aan, zodat ze alles naast elkaar kunnen leggen.

Een offerte maken, hoe?

Het is voor klanten dus van belang om een goed overzicht te hebben van de mogelijke kosten. Een helder kostenplaatje is hiermee van groot belang voor de klant en natuurlijk ook voor u. Transparantie bevordert het communicatieproces tussen u en uw potentiële klanten. Zorg ervoor dat de offerte niet vol zit met technische details. Wel is belangrijk om bijvoorbeeld de leveringsvoorwaarden te noemen. Probeert u, waar mogelijk, mee te denken met de klanten. Zo gaat u oplossingsgericht te werk en daar houdt de klant van.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.