Bedrijfsplan maken: waarom?

planning

Stel, u bent van plan om een onderneming te starten of u bent er inmiddels al mee bezig, dan is het van groot belang om een bedrijs- of ondernemingsplan te schrijven. U was hiervan al op de hoogte, maar u vraagt zich af waarom dit precies nodig is. U heeft toch alles wel in uw hoofd zitten? Dat u uw onderneming heeft uitgedacht in uw hoofd is erg goed, maar nu is het de taak om dit inzichtelijk op papier te zetten. Waarom? Dat leest u hieronder. In de volgende blog gaan we in op welke manier  u een bedrijfsplan op kunt stellen.

Inzicht krijgen in uw bedrijfsplannen

Een ondernemingsplan geeft inzicht. Een ondernemingsplan is erg handig, u kunt ten alle tijden uw plan inkijken. Zelfs als u al tien jaar bezig bent met uw onderneming kunt u het bedrijfsplan er weer bij pakken en zult u zien dat uw huidige werkzaamheden in grote lijnen overeenkomen met hoe u dat eerder heeft opgeschreven en overdacht.

Financiële situatie in kaart brengen

Bij het opstellen van een ondernemingsplan maakt u niet alleen uw plannen concreet, maar ook uw financiën. Uw financiële uitgangssituatie is van groot belang als het gaat om inkomsten, uitgaven en uw beginsituatie. Hoe groot of klein is uw buffer, welke breedte- en welke diepte-investeringen kunt u doen zodat uw onderneming succesvol wordt? Dergelijke vragen kunnen alleen beantwoord worden met een helder bedrijfsplan.

Ga steeds de haalbaarheid van uw plannen na

De financiële situatie die u in uw ondernemingsplan heeft opgenomen sluiten nauw aan bij de haalbaarheid van uw plannen. Daarnaast is het van belang uw plannen concreet te formuleren. Op die manier kunt u nagaan of u de behaalde doelen heeft behaald en kunt u beslissen of u al dan niet in deze lijn door wilt gaan.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.