Aftrekposten voor zzp’ers – aftrekken van reserveringen

Aftrekposten ZZP'er

Iedereen moet belasting betalen, dat is een ding wat zeker is. Maar het is natuurlijk niet verstandig om meer te betalen dan nodig. Voor zzp’ers bestaan er verschillende aftrekposten. Het is zeker aan te raden om hierop te letten bij het doen van uw belastingaangifte en hiervan gebruik te maken. Wij zetten de verschillende aftrekposten in de komende blogs voor u op een rijtje, vandaag het aftrekken van reserveringen.

Egalisatiereserve
Een van de reserveringen die u ieder jaar kunt opvoeren en aftrekken is de egalisatiereserve. Deze reserve stelt u in als u eens in de zoveel jaar te maken krijgt met hoge kosten, bijvoorbeeld vanwege onderhoud aan uw bedrijfsruimte.

Herinvesteringsreserve
Een van de andere reserveringen is de herinvesteringsreserve. Hebt u een bedrijfsmiddel, zoals een machine, verkocht? Dan betekent dit niet dat u de opbrengst hiervan als winst hoeft op te geven. U kunt deze namelijk ook als reservering op uw balans zetten om hiermee weer nieuwe bedrijfsmiddelen te kunnen aanschaffen.

Naast het aftrekken van reserveringen zijn er natuurlijk nog meer manieren om uw winst naar beneden te krijgen. In ons volgende blog bespreken we de aftrekpost voor goede doelen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.