Bedrijfsplan maken: stappenplan 1-4

plan

Allemaal leuk en aardig, zo’n bedrijfsplan opstellen. U ziet nu helemaal in dat het belangrijk is en u kunt ook nog eens beargumenteren waarom een dergelijk plan van groot belang is. Ook weet u nu dat het belangrijk is om uw doelen en ideeën concreet en haalbaar te formuleren. Alleen weet u nu nog steeds niet hoe u het precies moet aanpakken een bedrijfsplan te maken. Wij kunnen u uit de brand helpen. In onderstaande tekst gaan we in op hoe u stap voor stap een ondernemingsplan kunt schrijven.

Stap 1: Neem de tijd

Belangrijk is dat u rustig gaat zitten voor uw plan. Het plan is de basis van uw onderneming, dus het is van belang dat u dit ziet als een echte investering.

Stap 2: Wat is uw plan?

In deze fase gaat u uitgebreid uiteenzetten wat uw plan is. Hierin legt u uit wat precies en stap voor stap uit wat uw plan is. U gaat in op hoe u de onderneming voor u ziet, wat uw verwachtingen zijn en welke middelen en mensen u hiervoor nodig hebt.

Stap 3: Concreter worden

Deze stap sluit nauw aan bij de vorige stap. Eerst heeft u beschreven wat uw plan is. Bij het marketingplan gaat u deze plannen nog verder uitwerken. U gaat hierbij na wat het product precies is, of wat de dienst concreet inhoudt. U gaat hierbij ook in op de uniciteit van uw onderneming. Bedenk en werk hierbij uit op welke manier u denkt dat uw onderneming een groot succes zal worden. Zorg hierbij dus voor overtuigende argumenten, voorbeelden en illustraties.

Stap 4: Voor wie?

In de volgende stap gaat u in op de vraag voor wie uw onderneming is bedoeld. Deze zogenaamde doelgroep is van belang. Waarom? In uw reclame dient u gericht te werken op een doelgroep, het is namelijk onmogelijk om iedereen te bereiken.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.