Zzp’ers en arbeidsongeschiktheid

gips

De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de markt voor veel zzp’ers een stuk lastiger geworden is. Het wordt steeds moeilijker om opdrachten binnen te halen en besparingen op vaste lasten zijn dan ook zeer welkom. Uit onderzoek blijkt dat veel zzp’ers besparen door geen verzekering voor arbeidsongeschiktheid aan te gaan.

Minder verzekerden arbeidsongeschiktheid
In twee jaar tijd is het aantal ondernemers dat zich verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid fors gedaald. In 2012 had de helft van de zzp’ers nog een dergelijke verzekering, terwijl dat nu nog maar 39 procent is. Deze forse daling kwam uit onderzoek van ZZP Barometer naar voren.

Besparen
De meeste mensen geven aan hun verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te hebben stopgezet om te kunnen besparen op hun vaste lasten. Vaak is er inderdaad een flinke besparing te realiseren, bedragen van ruim honderd euro per maand zijn geen uitzondering. Als het u financieel voor de wind gaat, dan zijn dit geen grote bedragen. Maar in financieel zware tijden is iedere besparing mooi meegenomen.

Arbeidsongeschikt
Maar wat als u nu toch plotseling met arbeidsongeschiktheid te maken krijgt? Dan kunt u altijd nog terugvallen op de bijstand. Dit betekent vaak wel een flinke daling van inkomsten, aangezien de overheid ondernemers niet ondersteunt bij arbeidsongeschiktheid.

Wat is wijsheid?
Het is dus de vraag wat verstandig is om te doen: wel of niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Het antwoord op die vraag hangt natuurlijk voor een groot deel van uw werkzaamheden af. U dient altijd een afweging te maken hoe groot de kans is dat u uw werk niet meer uit zou kunnen voeren. Is deze kans groot, dan is het verstandig u wel tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Is de kans klein, wilt u graag besparen en vindt u het niet erg om risico te lopen, dan kunt u ervoor kiezen geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te nemen.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.