Succesvolle freelancers geven succesvolle workshops- deel 1

workshop

Voor freelancers zoals u is het soms nodig om van alles uit de kast halen om uzelf en uw onderneming te verkopen. Dat is een lastige taak, maar tegelijkertijd ook een fantastische uitdaging om u keer op keer weer te presenteren. Presenteren kan in de vorm van een lezing zijn, maar ook naar het leiden van een workshop wordt vaak gevraagd. Het geven van een goede workshop is vaardigheid die niet zomaar zonder voorbereiding gedaan kan worden. Toch bent u met behulp van onderstaande tips misschien al weer een stapje verder in de goede richting.

Workshop geven?

De vuistregel bij een workshop is dat de leider van de workshop, u dus, tijdens de workshop nauwelijks iets doet. Misschien is dat lichtelijk overdreven, maar het belangrijkste is dat u de cursisten aan het werk laat. Zij doen het werk, u heeft een begeleidende rol. Zorg er dus voor dat u niet langer dan een half uur aan het woord bent.

Hoe een goede workshop te starten?

Een goede openingszin, een filmpje of een leuke grap doet het vaak goed als opener van een workshop. Als de opening aanslaat bij het publiek, heeft u de mensen de hele workshop mee.

Hoe bereid u een workshop voor?

Bij de voorbereiding van een workshop is het van groot belang dat u weet wat voor doelgroep u straks voor zich zult krijgen. Wat zullen zij al van het onderwerp afweten? Houd met verschillende opties rekening. Het kan namelijk zo zijn dat uw verwachting is dat het publiek niets van het onderwerp afweet, terwijl dat wel degelijk zo is, u dient daar dan op in te spelen. Een goede voorbereiding is het halve werk, precies wat de bedoeling is van een workshop.

 

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.