Hoe gaat u om met stress op het werk? (deel 1)

Het woord ‘stress’ is bij de meeste mensen in ons land een bekend woord. En dat is niet zo gek, want iedereen heeft wel eens last van stress. Wat veel mensen vinden: het voelt vervelend en vaak onplezierig. Wat veel mensen niet weten: we hebben stress nodig. We hebben een bepaalde mate van stress nodig om te kunnen functioneren. Als wij namelijk geen enkele stress zouden ervaren, dan zou er ook niets door onze handen komen, het werk zou dan blijven liggen.

We hebben dus enige stress nodig om op een goede manier te kunnen functioneren, alleen ervaren we helaas vaak teveel stress. Teveel stress is een vorm van mentale en ook fysieke belasting. Een constante belasting zorgt op lange termijn voor een ware uitputtingsslag. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en zonde. Daar komt nog eens bij dat het wegnemen van teveel stress niet eens zo moeilijk is. Wij zullen u een aantal tips geven.

De eerste tip die we u willen meegeven in het kader van stressreductie is het maken van een ‘to-do-lijstje’. Deze stap klinkt als een open deur, maar toch moet het hier genoemd worden. Veel mensen slaan de eerste stap vaak over, terwijl deze juist zo belangrijk is. Met het lijstje is het namelijk in één oogopslag duidelijk wat de taken zijn voor de desbetreffende dag.  Handig is om aan het begin van de week een weekplanning te maken, doe dit slechts in grote lijnen. Maak vervolgens aan het begin van elke dag een ‘to-do-lijstje’. Op die manier verzuipt u niet in talloze briefjes met een wirwar aan details. Dus: één weekplanning met taken in grote lijnen en per dag één lijstje met de taken gedetailleerd genoteerd. Vergeet vervolgens niet na elke taak een dikke streep te zetten, dat geeft een heerlijk voldaan gevoel.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.