Belasting besparen: tips voor zzp’ers – deel 3

blauwe envelop

Vandaag het derde deel in onze miniserie over belasting besparen. In de eerste twee delen over belasting besparen kreeg u al tips met betrekking tot de auto van de zaak, de werkruimte, de VAR, de BV en de IB-onderneming. Vandaag de volgende drie tips voor belasting besparen.

Tip 6: Salaris uit BV
Verdient u als zzp’er met een BV meer dan negentig procent van de omzet in de BV, dan kan de belastinginspecteur gebruik gaan maken van de afroommethode. Dit houdt in het kort in dat uw gecorrigeerde salaris aanzienlijk hoger uitkomt dan het salaris dat u in aanmerking hebt genomen en dit kan leiden tot correcties en naheffing. Wilt u belasting besparen, dan is het verstandig om naheffingen te voorkomen. Dit kunt u bewerkstelligen door van te voren afspraken over het salaris vast te leggen met de belastinginspecteur.

Tip 7: Einde BV
Hebt u een hoog salaris uit de BV en krijgt u te maken met de afroommethode, dan kan het gunstiger zijn om de BV te sluiten en te veranderen in een eenmanszaak. Hierdoor kunt u vaak belasting besparen, doordat u dan weer gebruik kunt maken van de MKB-vrijstellingsregeling. Of dit voor u een goede manier van belasting besparen is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Laat een professional eens de verschillende mogelijkheden doorreken. Zo ziet u snel of belasting besparen hiermee voor u lukt.

Tip 8: Resthypotheek
Veel zzp’ers hebben nog een resthypotheek op de eigen woning. Beschikt u over een BV met voldoende liquide middelen, dan kunt u ervoor kiezen om de hypotheek hiermee af te betalen. U krijgt dan zelf een renteloze personeelslening bij de BV. U bespaart daarmee niet alleen op de hypotheekrente die u aan de bank dient te betalen, het is ook een goede manier van belasting besparen. U hebt dan wel geen recht meer op aftrek van de hypotheekrente, maar u hoeft ook geen eigen woningforfait meer aan te geven. Dit scheelt in de inkomstenbelasting.

Simone

1 reactie tot nu toe

Belasting besparen: tips voor zzp'ers – deel 4 – Wimax Posted on 12:13 - 7 oktober 2015

[…] van de zaak en de werkruimte. Daarna kwamen de VAR, de BV en de IB-onderneming aan bod, net als het salaris uit de BV, het beëindigen van een BV en de resthypotheek. Vandaag het slot van onze miniserie over belasting besparen met de laatste twee […]

Reacties zijn gesloten.

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.