U bent ZZP’er, en dan? Starterregelingen

startpijl

In de serie ‘U bent ZZP’er, en dan?’ staan we steeds stil bij het startende ondernemerschap. Er komt ontzettend veel kijken bij het oprichten van een onderneming of bedrijf. Wij willen u graag een aantal denkzorgen uit handen geven, zodat u zich kunt bezighouden met waar het echt om draait: om van uw start up een succesvolle onderneming te maken. In onderstaande tekst zullen we het hebben over starterregelingen.

Fiscale zaken, wat en waarom?

Bij de Belastingdienst dient u een behoorlijk inzicht te geven in uw financiële situatie. Dat zal zeker in het begin even wennen zijn, maar later zult u eraan gewend zijn. De Belastingdienst wil graag een overzicht van uw inkomsten, uitgaven en uw eventuele spaargeld. Dit heeft allemaal met wettelijke verplichtingen te maken.

Hoe zit het met de voordelen op Belastinggebied?

U heeft het als starter al zwaar genoeg en ook daarvan is de Belastingdienst op de hoogte. Daarom zijn er een aantal posten waar u als starter gunstig gebruik van kunt maken, want het gaat hierbij om belasting aftrekposten.

Wat zijn deze aftrekposten?

Deze aftrekposten zijn regelingen die u voordeel op kunnen leveren bij de aangifte. Er bestaan ook bepaalde subsidies voor u als startende, zoals starterskrediet. Bij de aftrekposten kunt u denken aan zelfstandigenaftrek, startersaftrek, Mkb-winstvrijstelling, investeringsaftrek en zo zijn er nog een aantal posten waar u gebruik van kunt maken.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.