Subsidies voor personeel – premiekorting jonge werknemers

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. In Nederland is er een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in deze groep bevindt zich veel potentieel. Om werkgevers te stimuleren hen in dienst te nemen, zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen in het leven geroepen. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de premiekorting jonge werknemers.

Jonge werknemers
In de afgelopen twee blogs hadden we het over de aarzelingen die werkgevers hebben om oudere werknemers aan te nemen. Ook twijfelen zij vaak over het aantrekken van jongeren. Zij hebben immers nog weinig ervaring op kunnen doen op de arbeidsmarkt. Om werkgevers te stimuleren hen toch aan te nemen, kunnen zij gebruik maken van de premiekorting jonge werknemers.

Voor wie?
De premiekorting jonge werknemers kunt u krijgen als u iemand aanneemt die tussen de 18 en 26 jaar oud is en een ww-uitkering of bijstandsuitkering heeft. Als werkgever krijgt u dan een premiekorting van 3500 euro per jaar.

Voorwaarden premiekorting jonge werknemers
U dient de jongere voor minimaal 32 uur per week aan te nemen en een halfjaarcontract te geven. Als aan de voorwaarden voldaan wordt, dan hebt u voor de duur van de dienstbetrekking recht op de premiekorting, met een maximum van twee jaar.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.