Startup’s- heel 2014

start up

Het zal vast niet langs u heen zijn gegaan, startup’s zijn helemaal actueel. Het achtuurjournaal doet verslag over de al dan niet bittere noodzaak van startup’s, die ook in het nieuwe kalenderjaar weer centraal zullen staan. Zij gaan hierbij in op de crisis en dat het daarbij soms lastig is goed rond te komen voor startende ondernemers. Dat is waar wij graag bij aan willen haken. Hoe zorgt u er nu voor dat u ook in het nieuwe jaar uw hoofd boven water kan houden?

Wat is er gaande?

Het is bekend dat veel mensen niet meer een vast contract hebben. Dat betekent dat er vaak contracten niet verlengd worden, waardoor veel mensen zonder werk komen te zitten. Het starten van een onderneming lijkt dan een logische stap. Vaak is dat het ook, want de startup is dan weliswaar uit nood geboren, vaak is dit wel de kans om die ene droom eindelijk waar te maken.

Omslagdenken

Gaat u van een vast contract en werken voor een baas nu voor u zelf beginnen? Dan heeft dat enige voeten in de aarde. De hele manier van werken is anders. U moet overal zelf aandenken en er is niemand waar u op terug kunt vallen. Dat heeft uiteraard veel voordelen, want u kunt helemaal zelf bepalen hoe u het wilt aanpakken. De nadelen zijn echter dat u geen financiële zekerheid meer heeft, dat betekent dat u niet maandelijks een vast bedrag op uw rekening krijgt gestort. Integendeel, u zult de eerste maanden alleen maar geld uitgeven. De hoop is natuurlijk dat u deze kosten er snel weer uit zult halen, maar daar zijn geen garanties voor. Het opzetten van een startup brengt dus veel onzekerheid met zich mee en dat is de reden dat omslagdenken noodzakelijk is.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.