Subsidies voor personeel – scholingsvoucher

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. In Nederland is er een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in deze groep bevindt zich veel potentieel. Om werkgevers te stimuleren hen in dienst te nemen, zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen in het leven geroepen. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de scholingsvoucher.

Oudere werknemers
Zoals we in ons vorige blog al stelden, wordt er vaak gedacht dat oudere mensen van weinig waarde meer zijn voor bedrijven. Het grootste probleem dat werkgevers zien, is dat oudere werknemers te weinig kennis hebben van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Het is immers al een tijdje geleden dat zij naar school gingen. Daarom is de scholingsvoucher in het leven geroepen.

Scholingsvoucher
Met de scholingsvoucher kunt u subsidie aanvragen voor een oudere werknemer voor bijscholing. De hoogte van de subsidie is maximaal 750 euro. Door de extra scholing, weet u zeker dat uw oudere werknemer over de laatste kennis beschikt. In combinatie met de vele ervaring die oudere werknemers hebben, kunnen zij van grote toegevoegde waarde voor uw bedrijf zijn.

Voorwaarden
Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden om recht te hebben op de scholingsvoucher. In de eerste plaats dient het te gaan om iemand die uit een ww-uitkering komt en die op de eerste dag van het ontvangen van deze uitkering 55 jaar of ouder was. Daarnaast dient deze persoon minimaal drie maanden een ww-uitkering te hebben ontvangen om recht te hebben op een scholingsvoucher. De scholingsvoucher kunt u tot 30 september aanvragen voor uw werknemer.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.