Financiering voor uw onderneming: de MKB-beurs

beurs

Het financieren van uw onderneming is door de economische crisis een stuk lastiger geworden, banken geven niet meer zo gemakkelijk krediet. Gelukkig zijn er alternatieve vormen van financiering in opkomst, zoals de MKB-beurs NPEX.

Wat is de MKB-beurs?
Een manier om nieuw geld aan te trekken, is het uitgeven van aandelen. Dit brengt echter wat nadelen met zich mee, de kosten liggen bijvoorbeeld hoog, u weet niet wie uw aandeelhouders zijn en iedereen kan meekijken met uw bedrijfsvoering. De MKB-beurs NPEX is een goed alternatief voor de gewone effectenbeurs. Bij deze MKB-beurs kunnen midden- en kleinbedrijven obligaties of aandelen laten noteren. Hier kan niet op geboden worden, maar uitgever en aankoper van de aandelen moeten het zelf met elkaar eens worden op een soort markplaats. U kunt als ondernemer via die MKB-beurs dus rechtstreeks zaken doen met beleggers.

Risico’s en kosten
Ook de MKB-beurs stelt eisen aan de toelating tot de beurs. Zo moet u een prospectus uitbrengen en een jaarrekening en halfjaarcijfers publiceren. Het brengt dus extra papierwerk met zich mee. Ook moet uw bedrijf minimaal drie jaar bestaan en minstens één jaar daarvan winst hebben gemaakt. Daarnaast moet u als bedrijf ook een vergoeding betalen voor de notering. Er zijn dus wel wat kosten verbonden aan participeren in de MKB-beurs. De risico’s zijn daarentegen goed afgedekt, beursgangers worden goed gecontroleerd en de MKB-beurs staat onder toezicht van het AFM en de Nederlandsche Bank.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.