Minder personeelskosten – loondispensatie

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. Aan goed personeel hangt echter ook een hoog prijskaartje. Gelukkig zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen waar u gebruik van kunt maken om uw personeelskosten in de hand te houden. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de loondispensatie.

Ziekte of handicap
Er zijn in Nederland veel mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben vanwege een ziekte of een handicap. Dit betekent niet dat zij minder kwaliteit leveren, wel is het mogelijk dat zij minder snel presteren. Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aantrekkelijker te maken voor werkgevers, is de regeling van de loondispensatie in het leven geroepen.

Voor wie krijgt u loondispensatie?
Als werkgever kunt u loondispensatie krijgen voor werknemers die minder presteren vanwege hun ziekte of handicap. Door de compensatie die u krijgt, worden werknemers met een achterstand tot de arbeidsmarkt evenveel waard voor bedrijven als andere werknemers.

Wat houdt de loondispensatie in?
De loondispensatie houdt in dat u als werkgever gecompenseerd wordt voor het feit dat iemand minder kan presteren. Het UWV beoordeelt hoeveel procent minder werk iemand kan verzetten en bepaalt aan de hand daarvan hoeveel van het loon u dient te betalen en hoeveel zij voor hun rekening nemen. Functioneert iemand bijvoorbeeld zeventig procent, dan wordt de aanvullende dertig procent door het UWV betaalt.

Duur van de regeling
U kunt maximaal vijf jaar gebruik maken van de loondispensatie. Uiteraard dient u altijd toestemming van het UWV te hebben om van deze regeling gebruik te maken.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.