Wat moet u nog regelen voor het nieuwe jaar begint? Deel 1

voordelen

De tijd gaat snel, zo snel dat de kalendercijfers al bijna zullen veranderen naar 2014. Voordat het nieuwe jaar is aangebroken is het raadzaam nog een paar zaken af te handelen.  Wij zullen hieronder aangeven welke maatregelen u nog kunt treffen voor fiscale voordelen.

Duurzame voordelen

Ten eerste is het raadzaam om tijdens het kalenderjaar 2013 te investeren in duurzaamheid. In dit geval raden wij u zelfs aan om te investeren in een energiezuinige auto. Crisis? Ja, dat klopt, maar daar staan heel wat voordelen tegenover. Dan mag u uitrekenen wat de verstandigste optie is. Als u namelijk dit kalenderjaar nog een energiezuinige auto aanschaft komt u  in aanmerking voor een aantal aftrekposten. U kunt hierbij denken aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA), maar ook aan de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en nog een aantal andere gunstige regelingen, zoals de verlaagde bijtelling. De overheid wil dergelijke investeringen stimuleren, alleen zorgt het er op dit moment voor een te grote kostenpost te zijn en daarom gaan de voordelen voor u in 2014 weer achteruit.

Regel uw pensioen

Ten tweede is het raadzaam uw huidige pensioenregeling aan te passen. Per 1 januari 2012 worden de regels rondom pensioenen namelijk veranderd. Dat wat u jaarlijks op kunt bouwen, wordt nu kleiner. Daarom is het handig om nu de regeling zo te veranderen dat u er de komende jaren ook nog profijt van heeft.

Geld van de Belastingdienst terugvragen?

Tevens is het nuttig om voor de jaarwisseling na te gaan of u nog aanspraak kunt maken op belastingteruggave. U kunt over de afgelopen vijf jaar checken of u nog geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat u over deze periode van vijf jaar teveel btw heeft betaald.

 

 

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.