Overheid helpt met innovatiekrediet

Bent u ondernemer en hebt u een innovatief idee? Dan is het een goed idee om innovatiekrediet aan te vragen. De overheid wil hiermee ondernemers helpen hun vernieuwende ideeën te realiseren en daarnaast hoopt zij hiermee vernieuwing te stimuleren.

Financieren van de ontwikkelkosten
Het innovatiekrediet is in het leven geroepen om ondernemers te helpen met de financiering van hun ontwikkelkosten. Bij het ontwikkelen en uitwerken van een nieuw idee is het immers noodzakelijk om over voldoende financiën te beschikken. Met dit krediet kunt u 35% van deze kosten dekken, tot een maximum van 5 miljoen euro. Vooral voor startende ondernemers blijkt dit een goede manier te zijn om hun idee uit te kunnen werken.

Terugbetaling
Uiteraard is het innovatiekrediet geen schenking van de overheid aan u, maar een lening. Als het project slaagt, moet het bedrag binnen tien jaar terugbetaald worden, uiteraard inclusief rente. In het geval dat een project onverhoopt technisch mislukt, is het echter ook mogelijk dat de schuld kwijtgescholden wordt.

Een test
Voordat deze vorm van krediet aan u toegekend wordt, zullen uw plannen uitgebreid beoordeeld worden door deskundigen van AgentschapNL. Zij toetsen hoe groot de kans op succes is, hoe groot de kans is dat het idee succesvol gaat zijn op de markt en of het uiteindelijk geld op zal leveren. Dit is niet alleen belangrijk voor de overheid om te weten, maar het is ook een objectieve controle voor uzelf. U kunt zelf wel denken dat u een heel goed idee hebt, maar vaak bent u te enthousiast om uw plan nog objectief te kunnen beoordelen. Door deze controle weet u of uw plannen potentie hebben of niet.

Succesvol
Het innovatiekrediet is de afgelopen jaren een groot succes gebleken. De overheid heeft daarom dit jaar 80 miljoen uitgetrokken voor innovatieve ondernemers.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.