Bedrijfsplan maken: stap 8 en 9 in het stappenplan

wegwegweg

 

In de onderstaande tekst zullen we het stappenplan van een bedrijfsplan schrijven afsluiten. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen stappen meer over zijn, maar het betekent wel dat we de belangrijkste zaken hebben benoemd en uitgelegd. Wij hopen van harte dat u een stuk verder bent gekomen met onze uitleg en dat u er veel aan heeft gehad. Uiteraard zullen we in andere blogs weer terugkomen op bepaalde details of zaken die relevant kunnen zijn voor uw bedrijfsplan. Wij houden dus de nieuwste ontwikkelingen bij en proberen u daar zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.

Stap 8: Houd uw bedrijfsplan up to date

Met bovenstaande introductietekst komen we meteen op de volgende stap. Zorg ervoor dat uw bedrijfsplan van deze tijd is, dus houd uw plan up to date. Dat wil niet zeggen dat u elke dag of elke week weer wijzigingen moet gaan maken in uw plan, maar het betekent wel dat u om de zoveel tijd weer eens kritisch moet kijken naar uw plan. Stelt u zich hierbij de vraag of alle informatie nog strookt met de uitvoering van uw onderneming. Mocht het zo zijn dat de dagelijkse praktijk niet meer overeenkomt met uw plan maar u nog wel tevreden bent, dan verandert u gewoon uw bedrijfsplan. Zo simpel kan het zijn.

Stap 9: Toets uw plan

Uiteindelijk heeft u een ontzettend goed bedrijfsplan te pakken, alle spelfouten zijn eruit gehaald en het verslag heeft een mooi jasje gekregen. U bent er tevreden mee. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar dan gaat het nu echt beginnen. Hierbij komt de vraag: is uw plan daadwerkelijk uitvoerbaar en daarmee realistisch? U gaat dus uw plan toetsen.  Dat gaat u doen bij proefpersonen, zoals collega-ondernemers, maar ook  bij vrienden en kennissen. Veel succes!

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.