Uitstel voor betalen omzetbelasting is mogelijk

Oude onbetaalde facturen

Het overkomt iedere zzp’er wel eens dat de omzetbelasting al betaald moet worden terwijl uw factuur nog niet door uw debiteur voldaan is. U kunt daarom uitstel aanvragen bij de belastingdienst.

Betalingsproblemen
Iedere zzp’er heeft wel eens te maken met debiteuren die (te) laat betalen. Dit hoeft niet meteen problemen voor uzelf te geven, maar dit kan natuurlijk wel het geval zijn. U moet immers ook gewoon uw financiële verplichtingen, zoals het betalen van de omzetbelasting, nakomen. Staat u voor het probleem dat veel debiteuren tegelijk te laat betalen, maar u al wel omzetbelasting af moet dragen? Dan kunt u bij de belastingdienst uitstel van betaling aanvragen.

Uitstel van omzetbelasting
Via de belastingtelefoon kunt u de belastingdienst verzoeken om uitstel van het betalen van de omzetbelasting. Hierbij gelden uiteraard wel een aantal voorwaarden. Zo mag uw totale belastingschuld niet hoger zijn dan 20.000 euro en kunt u geen telefonisch uitstel aanvragen voor aanslagen met een boete. Ook dient u de vorige twee aangiften tijdig te hebben gedaan en hebt u geen dwangbevel ontvangen.

Nadeel van uitstel omzetbelasting
Op het eerste gezicht lijkt dit natuurlijk een heel gunstige optie. U betaalt uw omzetbelasting later en zo krijgt u de kans om eerst de openstaande facturen te innen voordat u moet betalen. Het is echter belangrijk om te weten dat u over de omzetbelasting dan wel rente dient te betalen. Dit is voor uw bedrijf natuurlijk helemaal niet gunstig. Het is daarom altijd aan te raden om ervoor te zorgen dat uw debiteuren u op tijd betalen, zodat u niet in betalingsproblemen komt en gewoon op tijd uw omzetbelasting kunt voldoen.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.