Subsidies voor personeel – subsidie werkplekaanpassing

Besparen op personeelskosten

Als eigenaar van een bedrijf weet u als geen ander hoe belangrijk het is om over goed personeel te beschikken. Zij zijn een grote factor in het succes van uw onderneming. In Nederland is er een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in deze groep bevindt zich veel potentieel. Om werkgevers te stimuleren hen in dienst te nemen, zijn er verschillende subsidies, fondsen en regelingen in het leven geroepen. In een aantal blogs zullen wij de verschillende mogelijkheden bespreken. Vandaag de subsidie werkplekaanpassing.

Werknemer met arbeidshandicap
Als werkgever zorgt u er natuurlijk voor dat de werkplekken zo zijn ingericht dat iedereen daar op een goede manier zijn werk kan doen. Werknemers met een arbeidshandicap kunnen echter aanvullende zaken nodig hebben. U kunt dan denken aan een speciaal toilet, een lift of een passend bureau. Het verzorgen van deze zaken kost u als werkgever extra geld. Daarom kunt u een beroep doen op de subsidie werkplekaanpassing.

Voorwaarden subsidie werkplekaanpassing
Natuurlijk worden er wel een aantal voorwaarden gesteld voordat u recht hebt op de subsidie werkplekaanpassing. Zo hebt u als werkgever al recht op premiekorting als u iemand met een arbeidshandicap in dienst neemt. Deze korting kunt u inzetten voor het aanpassen van de werkplek. U hebt dan ook alleen recht op extra subsidie werkplekaanpassing als de aanpassingen meer geld kosten dan de premiekorting die u krijgt. Daarnaast wordt er als voorwaarde aan de subsidie werkplekaanpassing gesteld dat u deze alleen aan kunt vragen voor een werknemer met een contract voor minimaal zes maanden of voor een werknemer die al minimaal zes maanden bij u in dienst is. Alleen als aan deze eisen voldaan wordt, hebt u recht op de subsidie werkplekaanpassing.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.