Ondernemen naast uw baan

manneke

Wilt u graag gaan ondernemen, maar bent u bang dat u niet zult slagen? Dan kunt u ook eerst klein beginnen door te ondernemen naast uw vaste baan. Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor deze optie. Het biedt u natuurlijk de zekerheid van een vast inkomen, maar het heeft ook verschillende nadelen.

Werkgever op de hoogte brengen
Wilt u naast uw vaste baan gaan ondernemen, dan is het in de eerste plaats in de meeste gevallen verstandig om uw baas hiervan op de hoogte te stellen. Ook al brengt het uw werk niet in gevaar en vist u niet in dezelfde vijver, uw baas hoort het ongetwijfeld liever van uzelf dan dat hij of zij het via een ander moet horen.

Discipline
Ondernemen naast uw baan betekent natuurlijk extra werkdruk en het vraagt veel discipline. Wilt u van uw onderneming een succes maken, dan is het belangrijk dat u hier tijd voor vrij maakt, ook als u moe bent door het werken voor uw baas. Niet iedereen heeft de discipline om zich dan nog met het ondernemen bezig te houden. Voor sommige mensen is het daarom ook teveel om deze twee zaken met elkaar te combineren.

Belasting
Gaat u voltijd ondernemen, dan kunt u van verschillende belastingvoordelen gebruik maken. U kunt dan denken aan de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. Hiervoor moet u echter 1225 uur per jaar in uw eigen onderneming staan, een urenaantal dat u nauwelijks zult kunnen behalen als u ook een vaste baan heeft. U zult daarom uw inkomsten op moeten geven als resultaat overige werkzaamheden, wat betekent dat u relatief veel belasting over deze inkomsten betaalt.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.