Internationaal actief met uw bedrijf

internationaal

Nederland telt weinig bedrijven die internationaal succesvol zijn. Dit heeft te maken met de regeldruk vanuit de overheid, met het beperkte budget voor onderzoek en ontwikkeling en met het feit dat innovatie vaak van grote bedrijven met een gesloten cultuur komt. Hoe kunt u dan toch met uw bedrijf niet alleen in Nederland, maar ook internationaal succesvol zijn?

Buitenlandse financiering
Voor de start van uw bedrijf kunt u vaak in Nederland voldoende geld vinden. Maar wilt u snel groeien en zijn er grote investeringen nodig, dan kunt u zich beter internationaal oriënteren. In Nederland zijn er weinig echte durfkapitalisten, deze vindt u veel meer in het buitenland. Wilt u uw bedrijf internationaal maken, dan loont het dus om ook over de grenzen te kijken voor de financiering.

Internationale specialisten
Nederland is heel geschikt om als springplank te gebruiken, maar in principe is de markt natuurlijk te klein om echt grote producten van de grond te krijgen. Dit probleem speelt niet alleen wat betreft de markt, maar ook wat betreft de kennis. Denk dus ook op dit gebied internationaal en zoek wereldwijd naar de beste specialisten die u met hun kennis verder kunnen helpen.

Juiste strategie en juiste mensen
Wilt u internationaal succes behalen, dan zult u eerst een goede strategie uit moeten stippelen. Een goed plan zorgt ervoor dat u adequaat kunt handelen. Maar ook de juiste mensen zijn van groot belang, u kunt immers niet alles zelf doen. Zorg er daarom voor dat u goede mensen om u heen verzamelt.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.