Hittegolf? Zo blijft werken aangenaam!

In de zomermaanden gaat het werken veel mensen niet altijd even gemakkelijk af. Vakanties staan voor de deur en mensen zitten daar met smart naar uit te kijken. Of u hebt uw vakantie net achter de rug en moet weer op gang komen. Als er dan ook nog sprake is van een hittegolf, kan het erg lastig zijn om nog productief te werken. Met deze tips houdt u ook bij een hittegolf het hoofd koel en kunt u toch zoveel mogelijk werk verzetten.

Tip 1: maak gebruik van een tropenrooster
Niet iedereen heeft de mogelijkheid tot de flexibiliteit die hiervoor nodig is, maar hebt u deze flexibiliteit wel, dan kan het handig zijn om een tropenrooster in te stellen tijdens een hittegolf. U begint dan wat eerder te werken, in de ochtend is het immers nog koel, en kunt daardoor vrij nemen op het heetst van de dag. Desnoods kunt u ’s avonds nog wat werk verzetten, als de temperatuur weer wat aan het dalen is.

Tip 2: schakel elektrische apparatuur uit
Alle elektrische apparaten stralen warmte uit, door de motoren die continu draaien. Het is tijdens een hittegolf dan ook zeker aan te raden om alle apparatuur die u niet gebruikt helemaal uit te schakelen. Zo houdt u de ruimte zo koel mogelijk.

Tip 3: voldoende luchtstroming
Luchtstromen zorgen ervoor dat de warmte van de hittegolf minder drukkend is. Ventilatoren zijn een ideale manier om ervoor te zorgen dat er voldoende luchtstroming is.

Tip 4: gebruik airconditioning
Nog prettiger tijdens een hittegolf is het natuurlijk als de werkruimte gekoeld wordt door airconditioning of een systeem voor klimaatbeheersing. Wilt u de hittegolf binnen echt verdrijven? Schakel dan een vakman in die een dergelijk systeem voor u aan kan leggen.

Tip 5: ’s nachts ventileren
Ook tijdens een hittegolf daalt de temperatuur ’s nachts vaak weer naar aangename waarden. Het is dan ook zeker de moeite waard om ’s nachts goed te ventileren door de ramen open te zetten of door de airco volop te laten werken.

 

In ons volgende blog meer tips om ook tijdens een hittegolf productief en effectief te kunnen werken.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.