Boekhouding ZZP. Hoe pak je dat aan?

Het is duidelijk, de ZZP’er is zich aan het vermenigvuldigen. Het is absoluut een opmars. Maar doordat deze rechtsvorm steeds populairder wordt komen ook steeds meer startende zzp’ers te zitten met vragen. Bijvoorbeeld over boekhouding. Waar moet je op letten als ZZP’er in het bijzonder?

Zelf doen of uitbesteden?

De eerste vraag is natuurlijk wie deze boekhouding voor zijn of haar rekening gaat nemen. Ga je dit zelf doen, bijvoorbeeld met computersoftware? Neem je een professioneel bedrijf in de arm? Of ga je sommige dingen zelf bijhouden en andere zaken uitbesteden? Het is natuurlijk heel stoer om alles zelf te willen doen. Maar wees op uw hoede voor hoogmoed. Het kan al snel vrij ingewikkeld worden en misschien moet u rekening houden met zaken waar u geen weet van heeft. Bovendien is het natuurlijk uiterst tijdrovend. U bent zo uren kwijt met alles netjes in de boeken zetten. Daar zit u als ondernemer natuurlijk niet op te wachten.

De gulden middenweg

Als beginner heeft u uiteraard niet vanzelfsprekend alle vrijheid. Vaak is het moeilijk om de eerste paar jaar door te komen en dan kun je natuurlijk alle financiële middelen gebruiken. Om meteen een boekhoudkantoor in de arm te nemen dat alles regelt kan dan kostbaar zijn. Gelukkig zijn hier wel oplossingen voor te bedenken. U kunt bijvoorbeeld ook enkele zaken invullen met software en dan slechts een deel door een boekhoudkantoor laten uitvoeren. Daar kunnen uiteraard afspraken over gemaakt worden. Het is dan zaak dat u een administratiekantoor vindt die u deze gelegenheid geeft. Houdt de communicatie kort en kom samen tot redelijke afspraken om met behulp van software de boekhouding goed maar toch betaalbaar te houden.

Gezonde boekhouding zzp

Zo is het toch mogelijk om een gezonde boekhouding zzp de verzekeren. Spreekt u ook eens met andere zzp’ers om te informeren naar hoe zij deze zaken regelen. U kunt als startende ondernemers veel aan elkaar hebben.

Leon

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.