Hoe zit het met flexwerken in 2014?

flex werken

Flexwerkers

Werknemers, maar ook ingehuurde ZZP’ers werken veelal met een tijdelijk contract. Het aandeel dat hiervan een jaarcontract krijgt is enorm gedaald dit decennium. Met als gevolg dat er veel mens op flexibele basis worden ingezet, de zogenaamde flexwerkers.

Goed nieuws mensen die flexwerken

Flexwerken is niet voor iedereen een uitkomst. Bent u ziek of overkomt u iets? Helaas gaat dit vaak werkt dit tot op de dag van vandaag niet bepaald in uw voordeel. U zit ten eerste zelf niet lekker in uw vel en ten tweede krijgt u in de meeste gevallen geen financiële compensatie. In 2014 gaat dat hopelijk anders worden. De Wet Werk en Zekerheid laat verbeteringen voor u zien die goed voor u uit zullen pakken.

Wat zijn de verbeteringen?

Het plan wat er nu ligt is dat werkgevers per 1 januari 2014 moeten gaan betalen voor hun zieke werknemers. Zo worden werkgevers financieel gezien dus weer verantwoordelijk gesteld voor werknemers die ziek zijn. Betalen werkgevers deze onkosten niet? Dan staat er een fikse aanslag op hen te wachten.

Waarom deze verbeteringen?

Het heeft meerdere redenen dat deze wijzigingen worden doorgevoerd. Het heeft er deels mee te maken ervoor te zorgen dat er minder mensen al dan niet onterecht in de ziektewet terecht komen. Veel mensen in de ziektewet betekent vaak ook een negatief gevolg voor de kosten van het rijk en daar wil politiek Den Haag niet langer voorop draaien. Nu komt er meer verantwoordelijkheden te liggen op het bordje van de werkgever. Tegelijkertijd is het ten gunste voor de werknemer, dus hij is hier zeker bij gebaat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, ook voor flexwerkers.

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.