Duurzaam ondernemen – de bedrijfsauto

Duurzaam kosten besparen

Er is steeds meer aandacht voor het belang van duurzaamheid en het wordt ook van bedrijven verwacht dat zij zich hier mee bezighouden. Veel ondernemers hebben echter het idee dat duurzaam ondernemen veel geld kost. Niets is echter minder waar, vaak is het heel goed mogelijk om duurzaam ondernemen te combineren met kosten besparen. In de vorige twee blogs bespraken we al de mogelijkheden die u op dit gebied hebt op kantoor, zowel wat betreft materialen en apparatuur, als wat betreft het energieverbruik. Vandaag het laatste blog over duurzaam ondernemen, waarin we de bedrijfsauto centraal stellen.

Zuinige auto
Een logische stap om uw vervoer duurzamer te maken, is te kiezen voor een zuinige bedrijfsauto. Kies voor een merk en model met een laag verbruik. Of kies voor een hybride auto of een elektrische. Stichting Natuur en Milieu geeft tips welke auto’s op het moment de beste keus zijn wat betreft duurzaamheid.

Brandstofbesparende accessoires
Kies bij de aanschaf van uw bedrijfsauto voor brandstofbesparende accessoires als econometers en snelheidsbeperkers. Hiermee realiseert u over het algemeen een brandstofbesparing van vijf procent. Ook een navigatiesysteem zorgt voor brandstofbesparingen, doordat u niet meer onnodig omrijdt of in de file staat.

Het Nieuwe Rijden
Verdiep u eens in de rijstijl die Het Nieuwe Rijden genoemd wordt. Door gebruik te maken van deze tips, kunt u uw verbruik omlaag brengen en veel brandstof besparen.

Reparaties
Moeten er aan uw bedrijfsauto reparaties uitgevoerd worden? Vraag uw garage dan om hiervoor gebruikte onderdelen te gebruiken. Dit is goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

Leasen
Least u een bedrijfsauto? Ook dan kunt u uw autogebruik verduurzamen. Er zijn verschillende bedrijven die het mogelijk maken om milieuvriendelijk te leasen.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.