Duurzaam ondernemen – energie besparen

Duurzaam kosten besparen

Er is steeds meer aandacht voor het belang van duurzaamheid en het wordt ook van bedrijven verwacht dat zij zich hier mee bezighouden. Veel ondernemers hebben echter het idee dat duurzaam ondernemen veel geld kost. Niets is echter minder waar, vaak is het heel goed mogelijk om duurzaam ondernemen te combineren met kosten besparen. In het vorige blog gaven we al een aantal tips voor op kantoor, vandaag een aantal tips over energie besparen.

Verwarming
De energienota is voor veel ondernemingen een enorme kostenpost, het is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken of u energie besparen kunt. Soms kunt u door kleine dingen te doen, toch redelijk wat energie besparen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om lamellen, luxaflex en rolluiken te sluiten zodra de zon verdwijnt. Dit voelt onlogisch, maar het zorgt ervoor dat de warmte van de zon zolang mogelijk in uw pand blijft hangen. Een andere kleine tip is om ervoor te zorgen dat er niets voor de radiatoren hangt of staat, hierdoor kan de warmte zich niet goed verspreiden. Energie besparen kan ook door de verwarming een uur voordat uw kantoor sluit al lager te draaien en door radiatoren dicht te draaien in ruimtes die u niet gebruikt. Hebt u nog een oude cv-ketel, dan kunt u veel energie besparen door deze te laten vervangen door een HR-ketel.

Licht
Op plaatsen waar maar af en toe mensen komen, is het handig om een bewegingsmelder te installeren. Zo kunt u veel energie besparen, zonder dat mensen steeds hoeven te zoeken naar de lichtknopjes. Door alle lampen in uw pand te vervangen door spaarlampen of LED-verlichting, kunt u ook veel stroom besparen. Hebt u TL-verlichting in uw pand? Overweeg dan eens om in de TL-bakken reflectoren aan te brengen, hierdoor verdubbelt de lichtopbrengst en hebt u veel minder lampen nodig.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.