Inspiratie nodig voor een startup? Deel 2

omhoog

In het vorige deel hebben we het gehad over het opzetten van een startup onderneming. U weet voor u zelf dat u eraan toe bent en dat de tijd er rijp voor is. Zeker in crisistijd is het een veelgemaakte keuze, de eigen onderneming. Alleen wat is nu een goed idee voor een onderneming? Uiteraard hebben wij daar niet een eenduidig antwoord op. Wel kunnen we u vertellen wat er zoal in ondernemend Nederland wordt opgezet of al een langere tijd gaande is. Deze lijst dient als inspiratiebron, hopelijk krijgt u tijdens het lezen een geniale ingeving.

Blog, blogger, blogst

Het opzetten van een blog wordt veel gedaan. Als u een populaire blogger wordt, melden gerelateerde merken zich vanzelf bij u aan en kunt u op die manier als startup verdienen. Dat heeft echter veel tijd nodig, dus doe dit vooral niet vanwege het geld, maar omdat u ontzettend leuk kunt schrijven over een bepaald onderwerp. Veelvoorkomende blogs gaan over koken, gezondheid, make-up, sport, auto’s en games. Natuurlijk kunt u zich ook beschikbaar stellen als (freelance)schrijver voor columns of websites.

Writersblock?

Bent u niet zo’n vlotte penner? Geen zorgen, er zijn talloze andere ondernemingen te noemen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan taarten of gebakjes maken, cateringservice, schoonmaken, kinderfeestjes organiseren, fotograferen voor bijvoorbeeld bruiloften, naaicursussen organiseren, kleren maken, muziekspelen voor bepaalde gelegenheden, computercursus geven, het maken van een app, workshops organiseren, koffie verkopen, tweedehands spullen inzamelen en verkopen, interieuradvies, activiteiten voor collega’s opzetten, ouderenzorg, spullen repareren, ambachtsvakken zoals barbier, ambachtelijke bakker en ga zo maar door. De lijst is onuitputtelijk. We hopen dat u met deze lijst weer even vooruit kunt en dat uw onderneming een groot succes wordt.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.