Benut uw kwaliteiten beter – deel 2

Benut uw kwaliteiten beter

Veel mensen hebben er moeite mee hun kwaliteiten te tonen. Valse bescheidenheid is echter funest voor ondernemers, als u niet laat zien waar u goed in bent, dan krijgt u ook geen nieuwe klanten of opdrachtgevers. De hoogste tijd dus om meer te doen met uw kwaliteiten en deze te tonen aan anderen.

Plan van aanpak
Uw kwaliteiten beter benutten, hoe pakt u dat nu aan? In de eerste plaats is het belangrijk om voor uzelf na te gaan waar uw kwaliteiten liggen en deze voor uzelf te erkennen. Dit is niet gemakkelijk, gewend als we zijn om niet boven de rest uit te steken en onszelf niet beter te vinden dan anderen. Bedenk u echter dat doen waar u goed in bent belangrijk is voor uw geluk. U spreekt dan uw passie en bevlogenheid aan en dat is belangrijk.

Kwaliteiten van anderen
Daarnaast is het ook goed om te erkennen wat de kwaliteiten van anderen zijn. In welke zaken zijn zij beter dan u? Door op deze manier naar kwaliteiten te kijken, wordt het minder een wedloop en meer een samenspel. U ziet zo sneller in hoe u elkaar kunt versterken en met wie u goed kunt samenwerken.

Kernkwaliteiten
Het meeste effect heeft het om op zoek te gaan naar uw kernkwaliteiten. Wat zijn dit nu precies? Dit zijn kwaliteiten die zo bij u horen dat mensen u niet meer zouden herkennen als u deze eigenschappen niet meer zou hebben. Deze kwaliteiten vormen uw basis, maken u tot wie u bent. Weet u niet wat uw kernkwaliteiten zijn of vindt u het moeilijk om dit te ontdekken? Vraag het dan eens aan bekenden van u, zij kunnen u ongetwijfeld vertellen waar u sterk in bent.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.