Benut uw kwaliteiten beter – deel 1

Benut uw kwaliteiten beter

Veel mensen hebben er moeite mee hun kwaliteiten te tonen. Valse bescheidenheid is echter funest voor ondernemers, als u niet laat zien waar u goed in bent, dan krijgt u ook geen nieuwe klanten of opdrachtgevers. De hoogste tijd dus om meer te doen met uw kwaliteiten en deze te tonen aan anderen.

Bescheidenheid
In Nederland wordt het zeer gewaardeerd wanneer mensen bescheiden zijn. Dit blijkt bijvoorbeeld uit hoe men reageert op sporters die onomwonden stellen dat ze met niets anders dan de eerste plaats tevreden zijn. Dit wordt gezien als arrogant en onbescheiden. Terwijl de sporter in kwestie in feite niets anders doet dan zijn kwaliteiten erkennen.

Kwetsbaar
Wat de sporter uit het voorbeeld ook doet, is zich kwetsbaar opstellen. Als hij zijn ambities niet waar maakt, wordt hij keihard afgemaakt in de media en door het publiek. Wie zijn koop boven het maaiveld uitsteekt, loopt het risico dat hij genadeloos neergehaald wordt. De meeste mensen doen dit dus liever niet, zij spreken hun ambities niet uit en durven hun kwaliteiten niet te erkennen.

Erken uw eigen kwaliteiten
Zoals gezegd is het voor ondernemers juist belangrijk om wel hun kwaliteiten te tonen. Doet u dit niet, dan hebben mensen immers geen idee waarom ze met u in zee zouden moeten gaan. Maar vanwege bovenstaande is het wel lastig om dit te doen. Hoe kunt u uw kwaliteiten nu het beste inzetten? Daarover leest u meer in ons volgende blog.

Ruth Drewel

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.